Τίτλοι Νέων:
2ο Workshop Χειρουργικής Ρινός - Λάρυγγα: «Στο μικροσκόπιο» οι νέες μέθοδοι -- "Οι νέες μέθοδοι για την αντιμετώπιση ..." -- 06 Δεκεμβρίου 2023
Φλέματα: Μπορεί να γίνουν επικίνδυνα; -- "Την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής στα ..." -- 06 Δεκεμβρίου 2023
H άμεση σχέση του κατάγματος του ισχίου με την ανδρική οστεοπόρωση -- "Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ..." -- 06 Δεκεμβρίου 2023
Καρκίνος των ωοθηκών: Εξελίξεις και προοπτικές -- "Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι μία ..." -- 05 Δεκεμβρίου 2023
Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» εγκαινιάζει τη Διαδικτυακή Σχολή ... -- "Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. ..." -- 05 Δεκεμβρίου 2023
Ανδρική γονιμότητα: Ο κρίσιμος ρόλος της στην εξέλιξη της αναπαραγωγής -- "Η Ιατρική της Αναπαραγωγής είναι ο ..." -- 05 Δεκεμβρίου 2023
It’s party time: Τι δώρο θα κάνετε φέτος στον εαυτό σας -- "Οι πιο λαμπερές ημέρες -και νύχτες!- ..." -- 04 Δεκεμβρίου 2023
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύτηκε με Gold και Platinum Award στα Healthcare Business Awards 2023 για τη δράση του στον άξονα Υγείας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 28 χρονιά, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών, όλο το 24ωρο και εντελώς δωρεάν, παρέχοντας τις υπηρεσίες υγείας του ισότιμα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του. Για τη δράση του αυτή στον άξονα της Υγείας, κέρδισε Gold και Platinum Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2023.

 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens όπου τιμήθηκαν οι κορυφαίες διακρίσεις των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών από όλο το φάσμα της Υγείας που ξεχώρισαν για τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύτηκε στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ» για τις δράσεις και τις υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας το 2022.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος. Κώστας Γιαννόπουλος, κατά την παραλαβή των βραβείων, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το ‘’Χαμόγελο’’ η αναγνώριση του έργου του στον άξονα της Υγείας και σας ευχαριστούμε. Θα ήθελα να αφιερώσουμε το Gold Βραβείο σε μια εθελόντρια γιατρό του ‘’Χαμόγελου’’, η οποία στήριζε σταθερά και προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά της στα Κοινωνικά Πολυϊατρεία του Οργανισμού, η οποία έφυγε πρόσφατα και ξαφνικά από τη ζωή, την Περσεφόνη Μαραγκού. Με αυτό τον τρόπο την ευχαριστούμε για την αγάπη που απλόχερα έδινε σε κάθε παιδί και τιμάμε τη μνήμη της» και συνέχισε «Χάρη στη σταθερή και πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας, 28 χρόνια τώρα, μπορούμε και βρισκόμαστε σε κάθε σημείο της Ελλάδας, όλο το 24ωρο και να καλύπτουμε κάθε ανάγκη -με δράσεις προληπτικής Ιατρικής, με δωρεάν εξετάσεις, με διακομιδές, με το Πρόγραμμα Παιδιατρικής Κατ’ οίκον Νοσηλείας, με Ασθενοφόρα κ.ά. Για αυτό και αφιερώνουμε το Platinum Βραβείο μας στους σταθερούς και μεγάλους χορηγούς μας στον άξονα της Υγείας και τους ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη τους».

Οι υπηρεσίες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει δωρεάν, πανελλαδικά, όλο το 24ωρο σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα περιλαμβάνουν:

1. Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»: Ο Οργανισμός πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Διαθέτει τέσσερις Κινητές Μονάδες: το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής, την Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός Ι & ΙΙ». Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 151.633 παιδιά.

2. Διακομιδές νεογνών και παιδιών: Ο Οργανισμός διαθέτει Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα), εξοπλισμένες με θερμοκοιτίδες, με τις οποίες πραγματοποιεί διακομιδές πανελλαδικά και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός Ελλάδας. Θέτει στη διάθεση των παιδιών και του Ε.Κ.Α.Β. συνολικά 8 Μονάδες με έδρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λέσβο, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την Ε.Ε και στελεχώνονται από εξειδικευμένους διασώστες πιστοποιημένους από το ΙΕΚ Ε.Κ.Α.Β. Από την έναρξη της δράσης (1997) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 29.937 νεογνά και παιδιά.

3. Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία. Ο Οργανισμός υλοποιεί το Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία για παιδιά που πάσχουν από χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας. Εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας πραγματοποιεί επισκέψεις στο σπίτι του παιδιού, όπου παρέχεται: ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών και των Δ/ντών Κλινικών των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, δημιουργική απασχόληση. Από την έναρξη της δράσης (2017) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 2.398 παιδιά.

4. Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία. Ο Οργανισμός βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε παιδί που για μεγάλα ή μικρότερα χρονικά διαστήματα παραμένει σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Με το συνδυασμό δημιουργίας, μάθησης και ψυχαγωγίας, παρέχονται εναλλακτικοί τρόποι αυτοέκφρασης και ψυχολογικής στήριξης, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της προσπάθειας των παιδιών και των οικογενειών τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που φέρνει η ασθένεια στη ζωή τους. Από την έναρξη της δράσης (1999) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 85.959 παιδιά.

5. Κοινωνικά Πολυϊατρεία: Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Κοινωνικά Πολυϊατρεία για παιδιά με Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο. Από την έναρξη της δράσης μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 1.321 παιδιά.

6. Παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κάθε παιδί με πρόβλημα Υγείας. Παρέχονται κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως μεταξύ άλλων, η κάλυψη ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών, κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος - αιμοπεταλίων. Από την έναρξη της δράσης (1995) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί εξατομικευμένα και ολιστικά 14.834 παιδιά.

7. Φιλοξενία Οικογενειών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει φιλοξενία σε οικογένειες με παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και διαμένουν, είτε εκτός Αθηνών, είτε εκτός Θεσσαλονίκης και τα παιδιά τους νοσηλεύονται για μεγάλο διάστημα σε Νοσοκομεία των δύο πόλεων. Δίπλα στις οικογένειες βρίσκονται Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι. Από την έναρξη της δράσης (2016) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 24 οικογένειες.

8. Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στις έκτακτες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, υλοποιεί δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με σκοπό την άμεση υποστήριξη των παιδιών και των ενηλίκων που έχουν ανάγκη για αίμα. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.049 ασκοί αίματος σε 68 σταθμούς.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους σταθερούς χορηγούς στον τομέα της Υγείας (με αλφαβητική σειρά):

• Β. & Ι. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
• ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
• ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ AKOUSON
• ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PASTEUR
• ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ PHARM24 - ΝΙΚΟΛΑΡΟΣ Κ. - ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ Κ. - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. Ι.Κ.Ε.
• ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
• ΜΕΓΑ Α.Ε. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
• ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ
• ΟΠΑΠ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.
• ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε.
• ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε. - Α. Α. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
• ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΠΑΚΑΚΟΥ ΙΚΕ
• ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
• AFFIDEA ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
• ANIMEX ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε - ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
• DEMO ABEE
• DRAEGER HELLAS AE
• GENEKOR MEDICAL S.A.
• HELLENIC HEALTHCARE GROUP
• NUMIL HELLAS SA
• SADENT A.E.B.E.

Φωτογραφικό υλικό από την βράβευση: https://photos.app.goo.gl/ujJKe8i8pofhAsA88

Δημοφιλή Άρθρα

2ο Workshop Χειρουργικής

Οι νέες μέθοδοι για την αντιμετώπιση όλων των

+ View

Φλέματα: Μπορεί να

Την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής στα συμπτώματα

+ View

H άμεση σχέση του

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό

+ View

Καρκίνος των ωοθηκών:

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι μία νόσος, αλλά

+ View

Η «Εθνική Γραμμή για τα

Η «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056»

+ View

Ανδρική γονιμότητα: Ο

Η Ιατρική της Αναπαραγωγής είναι ο τομέας της

+ View

It’s party time: Τι δώρο

Οι πιο λαμπερές ημέρες -και νύχτες!- του χρόνου

+ View

Ευρωπαϊκή Ένωση και

Θυμάμαι ακόμη εκείνο το αίσθημα απόλυτου

+ View

Ενδιαφέροντα

Ευρωπαϊκός Χάρτης ...

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Η ...

+ View

Το «προΣfΕΕρουμε» στο ...

 Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ...

+ View

Προστάτης: Οι κίνδυνοι ...

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ...

+ View

Συνέδρια

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

3o Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Η Ελληνική Εταιρεία ...

14ο Πανελλήνιο ...

Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού ...

13° Πανελλήνιο Συνέδριο ...

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη διοργανώνει το 13° ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Scroll to top